Kraft Foods seiret over Juritzen Forlag

Dagligvarehandelen.no melder at Juritzen Forlag tapte ankesaken mot Kraft Foods i Borgarting Lagmannsrett, og må dekke Krafts omkostninger på nesten 132.000 kroner.

– Det skal bli godt å få lukket dette kapittelet nå, sier informasjonssjef i Kraft Foods Norden, Kristian Hvilen, til Dagligvarehandelen.

I den opprinnelige saken om den berømte kriminalboken fra 2009, med et omslag som var tydelig hentet fra den kjente Kvkk Lunsj innpakningen, opprettholdt lagmannsretten den tidligere dommen fra tingretten, der Juritzen Forlag ble dømt.

– Lagmannsretten er ut fra en samlet vurdering kommet til at bruk av både bokomslaget og den stiliserte utformingen utgjør en urimelig utnyttelse av Kvikk Lunsj emballasjens særpreg, skriver lagmannsretten i dommen.

I ankesaken, om bokutkastet 2011, er bokdesignet en videreføring av den første utgaven, men der det er foretatt flere visuelle grep for å skape større avstand fra Kvikk Lunsj forpakningen. Når det gjelder den siste utgaven er omslaget er ikke lagmannsretten helt på linje med Kraft. – Vi har nok noen utfordringer med den delen av dommen, men er stort sett veldig godt fornøyd. Dette er en viktig avgjørelse for alle merkevareprodusenter, sier Hvilen til dagligvarehandelen.

Juritzens selv er tilsynletatende også fornøyd med dommen. Til Aftenposten sier han «- Nå har vi lest dommen og jublet. Det skal ikke være slik at en produsent skal eie retten til å bruke tre primærfarger, rødt, gult og grønt. Nå har retten gitt oss medhold i at dette er så langt unna sjokolade som det går an og det er fritt frem å bruke disse fargene for dem som vil det, sier Juritzen.» Hvorvidt Juritzen jubler over å betale sakskostnadene til motparten, sies det imidllertid ikke noe om.

 

Ikke lovlig - omslaget på "Påskekrim 2009"

Ikke lov å bruke - omslaget fra 2009

Lovlig - omslaget på "Påskekrim 2011"

Lov å bruke - omslaget fra påskekrim 2011

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *